„ŽVAIGŽDUTĖ“

KAIŠIADORIŲ LOPŠELIS-DARŽELIS

Spektaklis „Vyturėlio nuotykiai“

Šiais metais žiema mus visus iškamavo, nuvargino, daugelis sirgo...taigi neapsikentę žiemos piktadarysčių „Voveriukų“ grupės vaikai su auklėtojomis parengė spektaklį „Vyturėlio nuotykiai“. Spektaklyje buvo pasakojama, kaip vyturėlis su kitais paukšteliais vijo pikčiurną žiemą, kiek turėjo vargo, kol nenaudėlę išvarė...
Skaityti visą ...

Žaisdami pasirenkam profesiją

Ankstyvoji vaikystė, ikimokykliniai metai daugeliu atžvilgiu yra labai svarbus amžiaus tarpsnis, turintis didelės įtakos tolimesnei žmogaus raidai. Tai, kuo vaikai užsiima, kaip jie yra ugdomi šiuo laikotarpiu, lemia ir jų karjeros siekius, bei karjeros kokybę tolimesniais raidos etapais.
Dažnai manoma, kad karjera yra suaugusio žmogaus reikalas, o maži vaikai niekaip su tuo nėra susiję. Tačiau prastarųjų metų tyrimai leidžia drąsiai tvirtinti, kad vaikystę galima laikyti laikotarpiu, kada padedami pagrindai, tam, ką vėliau savo karjeros kelyje pavyksta pasiekti suaugusiam žmogui (Sharf, 2006m. Mintys).
Ikimokyklinio amžiaus vaikai yra ypač smalsūs. Smalsaudami vaikai pažįsta save ir pasaulį, lavina savo mąstymo gebėjimus, išbando įvairų elgesį, sužino, kas jiems patinka, o kas – ne. Todėl domėjimasis naujais dalykais, patirtis labai svarbi karjerai, ji padeda formuotis vaikų supratimui, apie jų interesus, vertybes, gebėjimus.
P1010576Skaityti visą ...

Paminėjome tarptautinę vandens dieną

Kovo 22 – Pasaulinė vandens diena. Šią dieną žaismingai paminėjo „Katinėlio“ grupės vaikai. Auklėtoja Birutė Ingelevičienė inicijavo projektą „Vandenėlio reikia visiems“.
Skaityti visą ...
„ŽVAIGŽDUTĖ“
© 2012 „ŽVAIGŽDUTĖ“ Susisiekti