Menu Close

Valgiaraščiai

Vaikai, Kaišiadorių l-d “Žvaigždutė”, maitinami pagal patvirtintus valgiaraščius, kurie atsikartoja kas 3 savaites.

LOPŠELIS – DARŽELIS „ŽVAIGŽDUTĖ“ INTEGRACINIS VALGIARAŠTIS

I SAVAITĖ

 

PIRMADIENIS ANTRADIENIS TREČIADIENIS KETVIRTADIENIS PENKTADIENIS
Pusryčiai:

Avižinių dribsnių košė paskaninta pienu ir sviestu 150/5g; 200/5g;

Sūrio lazdelės 20g;

Sezoninis vaisius 80g; 120g;

Arbata be cukraus 200ml;

Pusryčiai:

Trijų grūdų dribsnių košė pagardinta pienu ir sviestu 150/5g; 200/7g;

Trintos uogos 20g; 25g;

Sezoninis vaisius 100g;

Arbata be cukraus 200ml;

Pusryčiai:

Orkaitėje keptas omletas 90g; 100g;

Viso grūdo ruginė duona su sviestu 20/3g; 40/7g;

Švž. pomidorai 30g; 50g;

Arbata be cukraus 200ml;

Pusryčiai:

Pieniška kvietinių kruopų košė su keptomis saulėgrąžomis ir sviestu 100/2/2g; 150/4/4g;

Minkšti skrebučiai prancūzišku stiliumi 50g;

Trintos uogos 20g;

Sezoninis vaisius 80g;

Arbata be cukraus 200ml;

Pusryčiai:

Tiršta grikių kruopų košė su sviestu 150/5g; 200/7g;

Trapučiai 10g; 20g;

Sezoninis vaisius 80g;

Arbata be cukraus 200ml;

Pietūs:

Pomidorinė sriuba su ryžiais (augalinis) 100g; 150g;

Viso grūdo ruginė duona 20g;

Naminis kiaulienos kotletas keptas orkaitėje 60g; 80g;

Biri grikių košė  60g; 80g;

Daržovių padažas 10g; 20g;

Švž. kopūstų, pomidorų, agurkų, paprikų salotos su aliejaus ir citrinų užpilu 60/5g;

Vanduo su citrina 200/2ml;

Pietūs:

Žirnių sriuba (augalinis)  100g; 150g;

Viso grūdo ruginė duona 20g; 30g;

Ryžių plovas su kalakutiena 100/50g; 140/70g;

Rauginti agurkai 60g; 70g;

Morkų lazdelės 30g;

Stalo vanduo su apelsinais 190/20ml;

 

Pietūs:

Baltujų pupelių sriuba su bulvėmis (augalinis) 100g; 150g;

Viso grūdo ruginė duona 20g;

Troškinta kalakutiena daržovių ir grietinės padaže 60/25g; 70/30g;

Biri grikių košė 60g; 80g;

Rauginti agurkai 50g;

Švž. paprikų lazdelės 30g; 50g;

Stalo vanduo su vaisiais/uogomis 150/15ml;

Pietūs:

Daržovių sriuba su žiediniais kopūstais (augalinis) 100g; 150g;

Viso grūdo ruginė duona 20g; 30g;

Kietųjų kviečių  makaronai su veršiena ir daržovių padažu „Bolonese“

80/40/35g; 100/50/45g;

Švž. morkų ir obuolių salotos su aliejaus ir citrinų sulčių užpilu 50/2g;

Švž pomidorai 40g;

Stalo vanduo su citrina 200/2ml;

 

Pietūs:

Agurkinė sriuba su bulvėmis (augalinis)  100g; 150g;

Viso grūdo ruginė duona 20g; 30g;

Orkaitėje keptas žuvies (lašiša+lydeka) maltinis 60g; 80g;

Bulvių košė su sviestu 60/2g; 70/3g;

Burokėlių ir raugintų kopūstų salotos su alyvuogių aliejumi 60/4g; 80/5g;

Stalo vanduo su citrina 200/2 ml;

Vakarienė:       

Apkepti varškėčiai 100g; 120g;

Trintos uogos 20g; 25g;

Arbata be cukraus 200ml;

 

 

 

Vakarienė:       

Lietiniai blyneliai su varške ir bananais 80/35/20g; 90/40/25g;

Trintos uogos 20g; 25g;

Arbata be cukraus 200ml;

 

 

Vakarienė:       

Pieniška ryžių kruopų sriuba paskaninta sviestu 100/3g; 150/4g;

Sumuštinis su sviestu ir fermentiniu sūriu 30/5/15g;

Arbata be cukraus 200ml;

 

Vakarienė:       

Purūs blynai iš kefyro ir miltų 100g; 130g;

Trintos uogos 25g;

Natūralus jogurtas 50g;

Arbata be cukraus 200ml;

 

 

Vakarienė:       

Varškės ir ryžių sufle kepta orkaitėje 120g; 150g;

Natūralus jogurtas 50g;

Trintos uogos 20g; 25g;

Arbata be cukraus 200ml;

 

 

LOPŠELIS – DARŽELIS „ŽVAIGŽDUTĖ“ INTEGRACINIS VALGIARAŠTIS

II SAVAITĖ

PIRMADIENIS ANTRADIENIS TREČIADIENIS KETVIRTADIENIS PENKTADIENIS
Pusryčiai:

Avižinių dribsnių košė paskaninta pienu ir sviestu 150/5g; 200/7g; –

Trintos uogos 15g;

Sezoninis vaisius 100g;

Pienas 150ml; 200ml;

Pusryčiai:

Biri grikių kruopų košė paskaninta alyvuogių aliejumi (augalinis) 100/3g; 150/5g;

Fermentinio sūrio lazdelės 30g;

Sezoninis vaisius 100g;

Arbata be cukraus 200ml;

 

Pusryčiai:

Pieniška tiršta manų kruopų košė paskaninta sviestu ir cinamonu 150/5g; 200/7g;

Sezoninis vaisius 100g;

Arbata be cukraus 200ml;

Pusryčiai:

Virtas kiaušinis 1vnt;

Švž. agurkų lazdelės 20g; 40g;

Viso grūdo šviesios duonos sumuštinis su sviestu ir fermentiniu sūriu 30/5/15g;  40/7/20g;

Sezoninis vaisius 80g; 100g;

Arbata be cukraus 200ml;

 

Pusryčiai:

Pieniška ryžių kruopų košė paskaninta sviestu 150/5g; 200/7g;

Trintos uogos 20g; 25g;

Sezoninis vaisius 100g;

Arbata be cukraus 200ml;

Pietūs:

Įvairiaspalvių daržovių sriuba su žaliaisiais žirneliais (augalinis) 100g; 150g;

Viso grūdo ruginė duona 20g; 30g;

Ryžių plovas su kiaulienos mėsa 130g; 150g;

Rauginti agurkai 50g;

Švž. pomidorai 30g;

Vanduo su citrina 200/2g;

 

Pietūs:

Burokėlių sriuba su grietine 100/5g; 150/5g;

Viso grūdo ruginė duona 20g; 30g;

Bulvių plokštainis su vištiena (file) 80g; 100g;

Grietinė 15g; 20g;

Morkų salotos su sezamo sėklomis ypač tyrų alyvuogių aliejumi 50/3/4g;

Švž. agurkai 50g;

Stalo vanduo su citrina 200/2ml;

 

Pietūs:

Kreminė moliūgų sriuba su skrebučiais (augalinis) 100/10g; 150/15g;

Garuose keptas kalakutienos maltinukas 60g; 80g;

Kuskuso kruopų košė paskaninta sviestu 60/3g; 70/4g;

Burokėlių ir raugintų kopūstų salotos paskanintos ypač tyrų alyvuogių aliejumi 60/4g; 80/5g;

Stalo vanduo su citrina 200/2ml;

Pietūs:

Baltųjų pupelių sriuba (augalinis) 100g; 150g;

Viso grūdo ruginė duona 20g;

Troškinta kalakutiena daržovių ir grietinės padaže 60/25g; 70/30g;

Biri grikių kruopų košė 60g; 70g;

Švž. daržovių traškios lazdelės (morkos, agurkai, paprika) 80g;

Stalo vanduo su vaisiais/uogomis 150/15ml;

 

Pietūs:

Raugintų kopūstų sriuba (augalinis) 100g; 150g;

Viso grūdo ruginė duona 20g;

Orkaitėje kepti lašišos gabaliukai pagardinti citrinos sultimis  60g; 80g;

Bulvių košė su sviestu 70/3g; 90/3g;

Virtų burokėlių ir obuolių salotos su citrinų-aliejaus užpilu 50/6g; 70/9g;

Konservuoti kukurūzai 20g;

Stalo vanduo su apelsinais be cukraus 190/15ml;

Vakarienė:       

Virti kietųjų kviečių makaronai pagardinti fermentiniu sūriu 150/15g; 180/18g;

Švž. agurkai 50g;

Sezoninis vaisius 100g;

Arbata be cukraus 200ml;

Vakarienė:     

Sklindžiai su obuoliais 100g; 120g;

Trintos uogos 15g; 20g;

Arbata be cukraus 200ml;

Vakarienė:       

Varškės virtinukai 100g; 130g;

Vanilinis sviesto ir grietinės padažas 15g; 20g;

Arbata be cukraus 200ml;

 

Vakarienė:       

Mieliniai blynai 80g; 100g;

Trintos uogos 25g;

Pienas 150ml; 200ml.

Vakarienė:       

Varškės apkepas 100g; 150g;

Trintos uogos 20g; 25g;

Natūralus jogurtas 20g; 50g;

Arbata be cukraus 200ml;

 

LOPŠELIS – DARŽELIS „ŽVAIGŽDUTĖ“ INTEGRACINIS VALGIARAŠTIS

III SAVAITĖ

PIRMADIENIS ANTRADIENIS TREČIADIENIS KETVIRTADIENIS PENKTADIENIS
Pusryčiai:

Biri grikių kruopų košė paskaninta ypač tyrų alyvuogių aliejumi (augalinis) 150/4g; 200/6g;

Fermentinio sūrio lazdelės 20g;

Sezoninis vaisius 70g;

Arbata be cukraus 200ml;

Pusryčiai:

Trinta – plakta varškė su jogurtu ir trintomis uogomis 60/30/30g; 80/40/40g;

Skrebutis 30g; 40g;

Sezoninis vaisius 100g;

Arbata be cukraus 200ml;

Pusryčiai:

Pieniška miežinių kruopų košė su sviestu 150/5g; 200/7g;

Trintos uogos 20g;

Sezoninis vaisius 120g;

Arbata be cukraus 200ml;

Pusryčiai:

Pieniška tiršta manų kruopų košė paskaninta sviestu ir cinamonu 150/5g; 200/7g;

Trapučiai 10g; 20g;

Sezoninis vaisius 80g;

Arbata be cukraus 200ml;

Pusryčiai:

Tiršta kukurūzų kruopų košė  pienu ir sviestu 150/5g; 200/7g;

Sezoninis vaisius 80g; 100g;

Arbata be cukraus 200ml;

Pietūs:

Skaidri kietųjų kviečių makaronų sriuba 100g; 150g;

Viso grūdo ruginė duona 20g;

Naminis kiaulienos ir veršienos kotletas keptas orkaitėje 60g; 80g;

Kuskuso kruopų košė su sviestu 60/3g; 80/4g;

Švž. daržovių traškios lazdelės (morkos, agurkai, paprika) 60g; 80g;

Stalo vanduo su citrina 200/2g;

Pietūs:

Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis 100g; 150g;

Viso grūdo ruginė duona 20g;

Troškinta vištienos file su morkomis ir grietine 80g; 100g;

Kietųjų kviečių makaronai su sviestu 80/2g;

Žiediniai kopūstai kepti orkaitėje 30g;

Švž. Pomidorai 50g;

Stalo vanduo su vaisiais/uogomis 150/15ml;

Pietūs:

Šviežių ir raugintų kopūstų sriuba 150g;

Viso grūdo ruginė duona 20g; 30g;

Orkaitėje keptas vištienos plokštainis 80g; 100g;

Biri grikių košė su sviestu 80/2g;

Švž. kopūstų, kons. kukurūzų ir agurkų salotos su aliejumi 80/5g; 90/6g;

Stalo vanduo su citrina 200/2g;

Pietūs:

Burokėlių ir pupelių sriuba 100g; 150g;

Viso grūdo ruginė duona 20g; 30g;

Virtų bulvių cepelinai su mėsos (kiaulienos) įdaru 100g; 120g;

Grietinė 30g; 40g;

Rauginti agurkai 50g;

Švž. paprikų lazdelės 50g; 70g;

Stalo vanduo su citrina 200/2g;

 

Pietūs:

Tiršta avinžirnių sriuba su pomidorais 100g; 150g;

Viso grūdo ruginė duona 20g; 30g;

Orkaitėje keptas žuvies (lydekos) maltinis 60g; 80g;

Biri ryžių kruopų košė 60g; 80g;

Burokėlių ir raugintų kopūstų salotos su svogūnais ir alyvuogių aliejumi 80/6g;

Stalo vanduo su citrina 200/2g;

Vakarienė:       

Orkaitėje keptas omletas paskanintas fermentiniu sūriu 80/8g; 90/9g;

Viso grūdo ruginė duona su sviestu 20/4g; 30/5g;

Švž. pomidorai 30g;

Arbata be cukraus 200ml;

Vakarienė:       

Cukinijų ir bulvių plokštainis100g; 130g;

Grietinė 15g; 20g;

Kefyras 150ml;

 

Vakarienė:       

Varškės ir ryžių sufle kepta orkaitėje 120g; 150g;

Natūralus jogurtas 50g; 60g;

Trintos uogos 25g;

Arbata be cukraus 200ml;

 

Vakarienė:       

Virti kietųjų kviečių makaronai pagardinti fermentiniu sūriu 80/8g; 90/9g;

Virta pieniška dešrelė 60g;

Švž. morkų lazdelės 50g;

Arbata be cukraus 150ml;

Vakarienė:       

Apkepti varškėčiai 100g; 120g;

Trintos uogos 20g; 25g;

Arbata be cukraus 200ml.

 

 

I savaitės meniu galioja šiomis dienomis II savaitės meniu galioja šiomis dienomis III savaitės meniu galioja šiomis dienomis
rugsėjo 1-5 rugsėjo 8-12 rugsėjo 15-19
rugsėjo 22-26 rugsėjo 29 – spalio 3 spalio 6-10
spalio 13-17 spalio 20-24 spalio 27 – 31
lapkričio 3-7 lapkričio 10-14 lapkričio 17-21
lapkričio 24-28 gruodžio 1-5 gruodžio 8-12
gruodžio 15-19 gruodžio 22-23 gruodžio 20- sausio 2

 

 

Skip to content