Vaikai, Kaišiadorių l-d “Žvaigždutė”, maitinami pagal patvirtintus valgiaraščius, kurie atsikartoja kas 3 savaites.
LOPŠELIS – DARŽELIS „ŽVAIGŽDUTĖ“ INTEGRACINIS VALGIARAŠTIS
I SAVAITĖ
| PIRMADIENIS | ANTRADIENIS | TREČIADIENIS | KETVIRTADIENIS | PENKTADIENIS |
| Pusryčiai:
Avižinių dribsnių košė paskaninta pienu ir sviestu 150/5g; 200/5g; Sūrio lazdelės 20g; Sezoninis vaisius 80g; 120g; Arbata be cukraus 200ml; |
Pusryčiai:
Trijų grūdų dribsnių košė pagardinta pienu ir sviestu 150/5g; 200/7g; Trintos uogos 20g; 25g; Sezoninis vaisius 100g; Arbata be cukraus 200ml; |
Pusryčiai:
Orkaitėje keptas omletas 90g; 100g; Viso grūdo ruginė duona su sviestu 20/3g; 40/7g; Švž. pomidorai 30g; 50g; Arbata be cukraus 200ml; |
Pusryčiai:
Pieniška kvietinių kruopų košė su keptomis saulėgrąžomis ir sviestu 100/2/2g; 150/4/4g; Minkšti skrebučiai prancūzišku stiliumi 50g; Trintos uogos 20g; Sezoninis vaisius 80g; Arbata be cukraus 200ml; |
Pusryčiai:
Tiršta grikių kruopų košė su sviestu 150/5g; 200/7g; Trapučiai 10g; 20g; Sezoninis vaisius 80g; Arbata be cukraus 200ml; |
| Pietūs:
Pomidorinė sriuba su ryžiais (augalinis) 100g; 150g; Viso grūdo ruginė duona 20g; Naminis kiaulienos kotletas keptas orkaitėje 60g; 80g; Biri grikių košė 60g; 80g; Daržovių padažas 10g; 20g; Švž. kopūstų, pomidorų, agurkų, paprikų salotos su aliejaus ir citrinų užpilu 60/5g; Vanduo su citrina 200/2ml; |
Pietūs:
Žirnių sriuba (augalinis) 100g; 150g; Viso grūdo ruginė duona 20g; 30g; Ryžių plovas su kalakutiena 100/50g; 140/70g; Rauginti agurkai 60g; 70g; Morkų lazdelės 30g; Stalo vanduo su apelsinais 190/20ml;
|
Pietūs:
Baltujų pupelių sriuba su bulvėmis (augalinis) 100g; 150g; Viso grūdo ruginė duona 20g; Troškinta kalakutiena daržovių ir grietinės padaže 60/25g; 70/30g; Biri grikių košė 60g; 80g; Rauginti agurkai 50g; Švž. paprikų lazdelės 30g; 50g; Stalo vanduo su vaisiais/uogomis 150/15ml; |
Pietūs:
Daržovių sriuba su žiediniais kopūstais (augalinis) 100g; 150g; Viso grūdo ruginė duona 20g; 30g; Kietųjų kviečių makaronai su veršiena ir daržovių padažu „Bolonese“ 80/40/35g; 100/50/45g; Švž. morkų ir obuolių salotos su aliejaus ir citrinų sulčių užpilu 50/2g; Švž pomidorai 40g; Stalo vanduo su citrina 200/2ml;
|
Pietūs:
Agurkinė sriuba su bulvėmis (augalinis) 100g; 150g; Viso grūdo ruginė duona 20g; 30g; Orkaitėje keptas žuvies (lašiša+lydeka) maltinis 60g; 80g; Bulvių košė su sviestu 60/2g; 70/3g; Burokėlių ir raugintų kopūstų salotos su alyvuogių aliejumi 60/4g; 80/5g; Stalo vanduo su citrina 200/2 ml; |
| Vakarienė:
Apkepti varškėčiai 100g; 120g; Trintos uogos 20g; 25g; Arbata be cukraus 200ml;
|
Vakarienė:
Lietiniai blyneliai su varške ir bananais 80/35/20g; 90/40/25g; Trintos uogos 20g; 25g; Arbata be cukraus 200ml;
|
Vakarienė:
Pieniška ryžių kruopų sriuba paskaninta sviestu 100/3g; 150/4g; Sumuštinis su sviestu ir fermentiniu sūriu 30/5/15g; Arbata be cukraus 200ml;
|
Vakarienė:
Purūs blynai iš kefyro ir miltų 100g; 130g; Trintos uogos 25g; Natūralus jogurtas 50g; Arbata be cukraus 200ml;
|
Vakarienė:
Varškės ir ryžių sufle kepta orkaitėje 120g; 150g; Natūralus jogurtas 50g; Trintos uogos 20g; 25g; Arbata be cukraus 200ml;
|
LOPŠELIS – DARŽELIS „ŽVAIGŽDUTĖ“ INTEGRACINIS VALGIARAŠTIS
II SAVAITĖ
| PIRMADIENIS | ANTRADIENIS | TREČIADIENIS | KETVIRTADIENIS | PENKTADIENIS |
| Pusryčiai:
Avižinių dribsnių košė paskaninta pienu ir sviestu 150/5g; 200/7g; – Trintos uogos 15g; Sezoninis vaisius 100g; Pienas 150ml; 200ml; |
Pusryčiai:
Biri grikių kruopų košė paskaninta alyvuogių aliejumi (augalinis) 100/3g; 150/5g; Fermentinio sūrio lazdelės 30g; Sezoninis vaisius 100g; Arbata be cukraus 200ml;
|
Pusryčiai:
Pieniška tiršta manų kruopų košė paskaninta sviestu ir cinamonu 150/5g; 200/7g; Sezoninis vaisius 100g; Arbata be cukraus 200ml; |
Pusryčiai:
Virtas kiaušinis 1vnt; Švž. agurkų lazdelės 20g; 40g; Viso grūdo šviesios duonos sumuštinis su sviestu ir fermentiniu sūriu 30/5/15g; 40/7/20g; Sezoninis vaisius 80g; 100g; Arbata be cukraus 200ml;
|
Pusryčiai:
Pieniška ryžių kruopų košė paskaninta sviestu 150/5g; 200/7g; Trintos uogos 20g; 25g; Sezoninis vaisius 100g; Arbata be cukraus 200ml; |
| Pietūs:
Įvairiaspalvių daržovių sriuba su žaliaisiais žirneliais (augalinis) 100g; 150g; Viso grūdo ruginė duona 20g; 30g; Ryžių plovas su kiaulienos mėsa 130g; 150g; Rauginti agurkai 50g; Švž. pomidorai 30g; Vanduo su citrina 200/2g;
|
Pietūs:
Burokėlių sriuba su grietine 100/5g; 150/5g; Viso grūdo ruginė duona 20g; 30g; Bulvių plokštainis su vištiena (file) 80g; 100g; Grietinė 15g; 20g; Morkų salotos su sezamo sėklomis ypač tyrų alyvuogių aliejumi 50/3/4g; Švž. agurkai 50g; Stalo vanduo su citrina 200/2ml;
|
Pietūs:
Kreminė moliūgų sriuba su skrebučiais (augalinis) 100/10g; 150/15g; Garuose keptas kalakutienos maltinukas 60g; 80g; Kuskuso kruopų košė paskaninta sviestu 60/3g; 70/4g; Burokėlių ir raugintų kopūstų salotos paskanintos ypač tyrų alyvuogių aliejumi 60/4g; 80/5g; Stalo vanduo su citrina 200/2ml; |
Pietūs:
Baltųjų pupelių sriuba (augalinis) 100g; 150g; Viso grūdo ruginė duona 20g; Troškinta kalakutiena daržovių ir grietinės padaže 60/25g; 70/30g; Biri grikių kruopų košė 60g; 70g; Švž. daržovių traškios lazdelės (morkos, agurkai, paprika) 80g; Stalo vanduo su vaisiais/uogomis 150/15ml;
|
Pietūs:
Raugintų kopūstų sriuba (augalinis) 100g; 150g; Viso grūdo ruginė duona 20g; Orkaitėje kepti lašišos gabaliukai pagardinti citrinos sultimis 60g; 80g; Bulvių košė su sviestu 70/3g; 90/3g; Virtų burokėlių ir obuolių salotos su citrinų-aliejaus užpilu 50/6g; 70/9g; Konservuoti kukurūzai 20g; Stalo vanduo su apelsinais be cukraus 190/15ml; |
| Vakarienė:
Virti kietųjų kviečių makaronai pagardinti fermentiniu sūriu 150/15g; 180/18g; Švž. agurkai 50g; Sezoninis vaisius 100g; Arbata be cukraus 200ml; |
Vakarienė:
Sklindžiai su obuoliais 100g; 120g; Trintos uogos 15g; 20g; Arbata be cukraus 200ml; |
Vakarienė:
Varškės virtinukai 100g; 130g; Vanilinis sviesto ir grietinės padažas 15g; 20g; Arbata be cukraus 200ml;
|
Vakarienė:
Mieliniai blynai 80g; 100g; Trintos uogos 25g; Pienas 150ml; 200ml. |
Vakarienė:
Varškės apkepas 100g; 150g; Trintos uogos 20g; 25g; Natūralus jogurtas 20g; 50g; Arbata be cukraus 200ml;
|
LOPŠELIS – DARŽELIS „ŽVAIGŽDUTĖ“ INTEGRACINIS VALGIARAŠTIS
III SAVAITĖ
| PIRMADIENIS | ANTRADIENIS | TREČIADIENIS | KETVIRTADIENIS | PENKTADIENIS |
| Pusryčiai:
Biri grikių kruopų košė paskaninta ypač tyrų alyvuogių aliejumi (augalinis) 150/4g; 200/6g; Fermentinio sūrio lazdelės 20g; Sezoninis vaisius 70g; Arbata be cukraus 200ml; |
Pusryčiai:
Trinta – plakta varškė su jogurtu ir trintomis uogomis 60/30/30g; 80/40/40g; Skrebutis 30g; 40g; Sezoninis vaisius 100g; Arbata be cukraus 200ml; |
Pusryčiai:
Pieniška miežinių kruopų košė su sviestu 150/5g; 200/7g; Trintos uogos 20g; Sezoninis vaisius 120g; Arbata be cukraus 200ml; |
Pusryčiai:
Pieniška tiršta manų kruopų košė paskaninta sviestu ir cinamonu 150/5g; 200/7g; Trapučiai 10g; 20g; Sezoninis vaisius 80g; Arbata be cukraus 200ml; |
Pusryčiai:
Tiršta kukurūzų kruopų košė pienu ir sviestu 150/5g; 200/7g; Sezoninis vaisius 80g; 100g; Arbata be cukraus 200ml; |
| Pietūs:
Skaidri kietųjų kviečių makaronų sriuba 100g; 150g; Viso grūdo ruginė duona 20g; Naminis kiaulienos ir veršienos kotletas keptas orkaitėje 60g; 80g; Kuskuso kruopų košė su sviestu 60/3g; 80/4g; Švž. daržovių traškios lazdelės (morkos, agurkai, paprika) 60g; 80g; Stalo vanduo su citrina 200/2g; |
Pietūs:
Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis 100g; 150g; Viso grūdo ruginė duona 20g; Troškinta vištienos file su morkomis ir grietine 80g; 100g; Kietųjų kviečių makaronai su sviestu 80/2g; Žiediniai kopūstai kepti orkaitėje 30g; Švž. Pomidorai 50g; Stalo vanduo su vaisiais/uogomis 150/15ml; |
Pietūs:
Šviežių ir raugintų kopūstų sriuba 150g; Viso grūdo ruginė duona 20g; 30g; Orkaitėje keptas vištienos plokštainis 80g; 100g; Biri grikių košė su sviestu 80/2g; Švž. kopūstų, kons. kukurūzų ir agurkų salotos su aliejumi 80/5g; 90/6g; Stalo vanduo su citrina 200/2g; |
Pietūs:
Burokėlių ir pupelių sriuba 100g; 150g; Viso grūdo ruginė duona 20g; 30g; Virtų bulvių cepelinai su mėsos (kiaulienos) įdaru 100g; 120g; Grietinė 30g; 40g; Rauginti agurkai 50g; Švž. paprikų lazdelės 50g; 70g; Stalo vanduo su citrina 200/2g;
|
Pietūs:
Tiršta avinžirnių sriuba su pomidorais 100g; 150g; Viso grūdo ruginė duona 20g; 30g; Orkaitėje keptas žuvies (lydekos) maltinis 60g; 80g; Biri ryžių kruopų košė 60g; 80g; Burokėlių ir raugintų kopūstų salotos su svogūnais ir alyvuogių aliejumi 80/6g; Stalo vanduo su citrina 200/2g; |
| Vakarienė:
Orkaitėje keptas omletas paskanintas fermentiniu sūriu 80/8g; 90/9g; Viso grūdo ruginė duona su sviestu 20/4g; 30/5g; Švž. pomidorai 30g; Arbata be cukraus 200ml; |
Vakarienė:
Cukinijų ir bulvių plokštainis100g; 130g; Grietinė 15g; 20g; Kefyras 150ml;
|
Vakarienė:
Varškės ir ryžių sufle kepta orkaitėje 120g; 150g; Natūralus jogurtas 50g; 60g; Trintos uogos 25g; Arbata be cukraus 200ml;
|
Vakarienė:
Virti kietųjų kviečių makaronai pagardinti fermentiniu sūriu 80/8g; 90/9g; Virta pieniška dešrelė 60g; Švž. morkų lazdelės 50g; Arbata be cukraus 150ml; |
Vakarienė:
Apkepti varškėčiai 100g; 120g; Trintos uogos 20g; 25g; Arbata be cukraus 200ml. |
| I savaitės meniu galioja šiomis dienomis | II savaitės meniu galioja šiomis dienomis | III savaitės meniu galioja šiomis dienomis |
| rugsėjo 1-5 | rugsėjo 8-12 | rugsėjo 15-19 |
| rugsėjo 22-26 | rugsėjo 29 – spalio 3 | spalio 6-10 |
| spalio 13-17 | spalio 20-24 | spalio 27 – 31 |
| lapkričio 3-7 | lapkričio 10-14 | lapkričio 17-21 |
| lapkričio 24-28 | gruodžio 1-5 | gruodžio 8-12 |
| gruodžio 15-19 | gruodžio 22-23 | gruodžio 20- sausio 2 |