„ŽVAIGŽDUTĖ“

KAIŠIADORIŲ LOPŠELIS-DARŽELIS

Čyry vyru pavasaris

Šiais metais Žiežmarių darželyje – mokykloje jau šeštą kartą vyko folkloro festivalis „Čyru vyru, pavasaris“. Šio festivalio kas met laukia visi rajono darželiai. Jam ruošiasi ir aktyviai dalyvauja „Žvaigždutės“ lopšelio – darželio vaikučiai. Jie kas met dalyvauja šiame festivalyje – mokosi daineles, šokius, šias metais net ir amatus demonstravo.
Auklėtoja Janina Bataitienė su savo auklėtinias mokė festivalio dalyvius velti iš vilnos.
Keramikos būrelio vadovė Jurgita Gustainienė mokė vaikus iš molio lipdyti įvairius darbelius.
Festivalio koncertinėje dalyje pasirodė Rimos Žvirblienės auklėtinės. Jos pašoko lietuvių liaudies ratelį „Tykiai ramiai“, padainavo dvi lietuvių liaudies daineles - „Ė kas do čėsai“, ir „Du gaideliai juodi“. Daineles paruošė mokytoja Asta Veverskytė.
Festivalio organizatoriai buvo labai rūpestingi šeimininkai. Oras buvo žvarbokas, tai visiems dalyviams buvo siūloma arbata. Po koncerto visi vaišinami karšta žirniene. Buvo galima pasivažinėti poniukais, nusivelti iš vilnos, darbelį, pasižiūrėti kaip iš vytelių pinami krepšeliai, siūnamos medžiaginės lėlytės ir kitų amatų.
Šventėje lankėsi ir rajono meras, miestelio seniūnas.
Šventė buvo labai smagi ir linksma, tik tas oras visus gąsdino grasindamas lietumi....

blogEntryTopper
Skaityti visą ...

Dalyvavom akcijoje „darom 2012!“

Mūsų lopšelio-darželio „Žvaigždutė“ bendruomenė, kaip ir kasmet, dalyvavo akcijoje „Darom 2012!“. Akcijos metu aptvarkėme lopšelio-darželio teritoriją: rinkome pernykščius lapus, šiukšles, grėbėme seną žolę, ruošėme šiltnamį sėjos darbams. O po darbų mažieji darbininkai dar smagiai pašėlo žaidimų ir šokio sūkury.
blogEntryTopper

Skaityti visą ...

Inkilų kėlimas

Kiekvieną pavasarį atsigauna žemė, tirpsta sniegas, pražysta gėlės ir iš šiltųjų kraštų parskrenda paukščiai, ant savo sparnų tarsi atnešdami žemės atgimimą. Smagu pasidžiaugti šiltėjančiu pavasario oru, matyti parskrendančius paukščius.
„Čyr vyr vyr, pavasaris!“ – ir mažieji 3–4 metų vaikučiai jau žino, kad kartu su pavasariu sugrįžta ir paukšteliai. Kartu su vaikais nusprendėme organizuoti rytmetį, skirtą Žemės dienai, įkelti dar vieną inkilą į didžiausią lopšelio-darželio teritorijoje augantį beržą. Rytmečio metu smagiai nusiteikę išbėgome į lauką. Žaidėme, prisiminėme paukštelių pamėgdžiojimus, dairėmės po medžius ir išrinkome didžiausią kiemo beržą. Į šį beržą „Katinėlių“ grupę lankančios Tėjos tėvelis Vitalijus Sutkus įkėlė paukšteliams naująjį namelį, kurį pats ir sumeistravo. Teliko laukti, kol jame apsigyvens sugrįžę namo paukšteliai ir džiugins mus savo giesmelėmis.
Dėkojame Tėjos tėveliui už geranoriškumą ir kruopštų darbą.

blogEntryTopper

Skaityti visą ...

Praūžė Velykė dovanėlėmis nešina

Artėjant Velykoms po mūsų lopšelį-darželį „Žvaigždutė“ praūžė Velykė dovanėles nešina. Tai bent staigmena vaikučiams buvo. Lopšelio grupių „Pelėdžiukai“, „Žiogeliai“ ir „Kiškeliai“ auklėtojos Dalia Kupčiūnienė, Rima Parniauskienė, Edita Stanislauskienė, Ilona Jakovlevienė surengė savo grupių mažyliams šventinę popietę, kurios metu vaikučius aplankė Velykų Bobutė (auklėtoja Dalia Kupčiūnienė), Zuikienė (muzikė Rita Baušienė), zuikučiai (auklėtojos Edita Stanislauskienė, Ilona Jakovlevienė) ir paukštelis (auklėtoja Rima Parniauskienė).

blogEntryTopper
Skaityti visą ...
„ŽVAIGŽDUTĖ“
© 2012 „ŽVAIGŽDUTĖ“ Susisiekti